Industrie

Gas of stookolie besparen? Gegarandeerd 6% tot 2.500kW op basis van “no cure no pay”

Met onze magneetmodulen, Magmodule, kunt u besparen op uw gas- of stookoliekosten. De Magmodule wordt zo dicht mogelijk bij de brander geplaatst. Deze Magmodule bestaat uit twee 2 enorm krachtige magneetunits, die zonder wijzigingen op de gas- of olieleiding geplaatst worden. Bij grotere vermogens wordt de procentuele besparing naar verhouding geringer. De terugverdientijd blijft kort!

Terugverdientijd

De terugverdientijd ligt meestal tussen de 6 en 24 maanden. De terugverdientijd is van verschillende  factoren afhankelijk, zoals het jaarlijkse gas- of olieverbruik en de prijs er van.

Levering “no cure no pay”

De besparing wordt gegarandeerd. Wij sturen pas een factuur  wanneer de besparing is  aangetoond volgens de DIN 4702-8 (EN303 1-6) meetmethode.  De besparing wordt bepaald door een nauwkeurige nulmeting en zes weken later door de opleveringsmeting. Er wordt gebruik gemaakt van zeer nauwkeurige, gekalibreerde meetapparatuur. Wanneer de besparing niet bereikt wordt, worden de magneten zonder kosten weggehaald. De metingen worden verricht door een gespecialiseerd onafhankelijk meetbedrijf.

 

 

 

 

 

CO2 footprint, minder CO2 uitstoot

Het gevolg van minder brandstofverbruik is, dat er ook minder CO2 uitstoot plaats vindt. Doordat bij elke installatie de besparing gemeten wordt, beschikt u over een document, waarmee u kunt aantonen dat uw organisatie daadwerkelijk de besparing realiseert. Indien gewenst kunnen de metingen periodiek herhaald worden.

Wat doet de Magmodule?

Een op de gas- of olieleiding gemonteerde Magmodule heeft invloed op de brandstofmoleculen met als gevolg een betere verbranding.

Hoe wordt de besparing aangetoond?

Bij ketels met voldoende waterinhoud wordt de besparing aangetoond door een nul- en een opleveringsmeting. De nauwkeurige energiebesparingsmetingen, volgens DIN 4702-8 (EN 303 1 – 6), uitgevoerd door een extern meetbedrijf, laten zien dat er op gas of olie bespaard wordt. Met deze meting kan nauwkeurig en efficiënt de besparing van uw ketel gemeten worden.

Deze meetmethode is door drie keuringsinstanties getoetst en gecertificeerd:

 • Dekra Duitsland (2013)
 • Netconnect Oostenrijk (2014)
 • Swiss TS Zwitserland   (2014)

Welke installaties werken met de Magmodule?

 • Stoomketels groot en klein.
 • Verwarmingsketels groot en klein
 • Wasserijen met drooginstallaties, finishers, mangels en stoomketels.

Markten

Een greep uit de verschillende markten: Grote Industriële bedrijven, chemische industrieën, brouwerijen, wasserijen, melkfabrieken, hotels, overheidsinstellingen, bakkerijen, glastuinbouw, papierfabrieken, ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, zwembaden, scholen.

Afhankelijk van het vermogen garanderen wij een besparing van:

 • 6% tot 2,5 MW ketelvermogen
 • 4% tot 5,5 MW ketelvermogen
 • 3% tot 7,0 MW ketelvermogen
 • 2% vanaf 7,0 MW ketelvermogen

Het Magmodule programma

Het Magmodule programma is modulair opgebouwd en bestaat uit een groot aantal typen. De keuze van het type wordt bepaald door de volgende factoren:

 • Het vermogen van de ketel en de brander
 • De diameter van de gas- of olie leiding
 • De afstand tot de brander

Hoe bestellen.

Graag maken we een afspraak met u om de gegevens van uw ketel op te nemen om een offerte uit te kunnen brengen.